Med

Най-мощният естествен антибиотик. Рецептата!

В тази статия ще ти дам безценна домашна рецепта

за най-мощния естествен антибиотик и ще ти разкрия как да я прилагаш и кои са компонентите, с които да подсилиш имунитета. Също така ще подпомогнеш работата на белите дробове, ще подсилиш тялото да се справи с вредните бактерии, вируси и паразити. Ще усилиш метаболизма, подсилиш черния дроб и много още ползи за тялото.

Тази рецепта няма да цел да заменя лекарската помощ,

но ще ти помогне да се погрижиш за теб и близките ти, когато усетиш начални симптоми на разболяване, неразположение, настинка. Тази паста може да подпомогне тялото ти да се справи с тези симптоми.

Кои са продуктите?

Повечето от съставките вероятно имаш в дома си.

Прочети също: Луиз Хей: Таблица с утвърждения и лечение със силата на мисълта

Мед:

Пчелен мед

Естествен продукт известен още от древността. Цялата менделеева таблица се съдържа в него. Богат на ензими. Има антимикробно действие. Нормализира киселинността в стомаха. Повишава количеството на червените кръвни телца. Укрепва организма. Има високо съдържание на антиоксиданти. Усвоява се лесно. Апитерапията ползва лечебната сила на меда още от древността. Наричали са го „Нектар на боговете“. Естествен консервант.

Куркума:

Куркума

Едно от най-силните решения срещу възпалителни процеси в тялото. Подсилва имунитета. Регулира холестерола. Намалява депресията. Намалява симптомите на артрит, болки, отоци. Тя се смята за най-лечебната подправка в света и поради тази причина е много изследвана. Съвременната наука казва, че за да може обаче да се абсорбира от червата и е нужно следващата съставка, която да подпомогне резорбацията на куркумина, а именно черен пипер.

Черен пипер:

Това пък е една от най-употребяваните подправки в нашата кухня и това не е случайно. Дори не подозираме ползите му за здравето. Лек за борба с настинките. Облекчава кашлицата и намалява слузообразуването. Също както и куркумата успокоява подуването и газовете. Предотвратява стареенето на мозъка.

Джинджифил:

ДжинджифилИзключителна съставка в борбата срещу вируси, бактерии. Името му на санскрит означава „универсално лекарство“.  С изразено противовъзпалително действие. Подкрепя оздравителния процес при простудни заболявания. Затоплящ, подкрепящ усвояването на храната и обмяната. Богат на витамини, минерали, аминокиселини. Антиоксидант N 1 в света на растенията.

Канела:

Едно от най-мощните и свойства е противопаразитното. Тя има изразено противогъбично действие. Успешно се бори с инфекции и повишава имунитета. Стимулира храносмилателната система и подуването на корема. Изразено антибактериално действие. Също така канелата повлиява психичното здраве, подобрява настроението и има антидепресивен ефект. Един от най-силните антиоксиданти.

Рецептата:

100 гр. мед
1 с.л. куркума (до тук това е т.нар. златен мед, познат ни от древната наука аюрведа)
½ ч.л. черен пипер
1 ч.л. джинджифил на прах
½ ч.л. канела
Когато съставките се разбъркат се получава златиста паста. Добре е меда да е течен, за да могат лесно да се смесят компонентите. Можеш да подсилиш действието на тази рецепта със силата на ума. Твоите мисли имат мощен ефекти върху тялото ти. Комбинирай с тази медитация със специалното участие на Теодосий Спасов: Излекувай своето тяло

Много важно е да съобразиш

всяка от съставките в рецептата с твоето индивидуално здраволсовно състояние. Информирай се още по-подробно за всяка от състваките. Съобрази се ако имаш алергия, към някой от продуктите.

Как да използваме, когато имаме начални симптоми на неразположение, настинка?

Тази паста е изключително ефикасна при първи симптоми. Буквално прави чудеса за тялото. Взима се цялото количество за деня. Като се взима на всеки час по 1 ч.л.. на втория ден на всеки два часа. На третия ден три пъти за деня. И след това се продължава по три пъти на ден по 1 ч.л. след седмица постепенно се намалява и спира.

Как да ползваме профилактично за да се поддържа имунитета?

Взима се 1 ч.л. всяка сутрин на гладно ако имаш здрав стомах. Но ако имаш стомашни неразположение взимай 1/2 -1 час след хранене. Не бих те насърчила да взимаш тази паста непрекъснато, защото колкото и добър да един лек ако постоянно се предлага на тялото той спира да действа така ефективно. Затова ако правиш профилактика взимай един месец и после почивай две седмици и пак един месец и отново почивка.

Бих ти препоръчала да забъркваш рецептата

за ден или два. Медът е естествен консервант. Но все пак ако е нужно да престоява по-дълго съхранявай в хладилник. Виж също: Петър Дънов: Билки и лечение 313 рецепти за 101 болести

Вярвам, че тази рецепта те намира в точния момент.

Тази, на пръв поглед лесна рецепта, има силата да направи чудеса за тялото ти. Да му помогне съпротивителните сили на организма. Това е най-мощния естествен антибиотик. И чудесна грижа за теб.

Грижи се за теб … всеки ден по-малко!

 

Автор: МИЛЕНА ГОЛЕВА

Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: http://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук.

Споделете, нека повече хора се докоснат до силата на природата

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on pocket
Share on email
Share on print
Интересно

Защо се разболяваме?

Един от принципите на медицината казва, че здравето и болестите са следствие от неща, които правим, вид поведение. Дори самата болка вероятно може да бъде научен отговор, рефлексивна реакция на дразнители. Много лекари вярват, че заболяванията могат да бъдат породени от вида живот, който водим. Но как работи? Как начинът на живот води до болест

Прочетете »
Луиз Хей
Златни рецепти

Луиз Хей: Таблица с утвърждения и лечение със силата на мисълта

Диагностика – Таблица на физическите проблеми и съответствието им на мисловно ниво Ето един добър начин, по който можете да използвате този списък когато имате някакъв проблем с тялото: 1.Намерете умствената причина. Вижте дали това може да е вярно във вашия случай. А ако не е, седнете безмълвно и се запитайте: „Кои мисли биха могли

Прочетете »
Med
Билкови лекове

Най-мощният естествен антибиотик. Рецептата!

В тази статия ще ти дам безценна домашна рецепта за най-мощния естествен антибиотик и ще ти разкрия как да я прилагаш и кои са компонентите, с които да подсилиш имунитета. Също така ще подпомогнеш работата на белите дробове, ще подсилиш тялото да се справи с вредните бактерии, вируси и паразити. Ще усилиш метаболизма, подсилиш черния

Прочетете »
Билкови лекове

Вълшебната сила на зелените орехи

Величественият орех, освен изключително красив, е дърво носещо прекрасна енергия. За богатството на узрелите орехи е писано много – полезни са за мозъка, съдържат белтъчините в тях са средно 14.8%. По съдържание на аминокиселини, цистин, лизин и хистидин те са на едно от първите места сред белтъчините от растителен произход. Също така имат изключително високо съдържание на витамини, минерални соли, особено цинк.

Днес обаче решихме да ви подготвим информация и няколко рецепти за използването на зелените орехи.

Прочетете »
Събиране и съхранение

Как да използваме билките

Билките и лечебните растения могат да се прилагат по множество начини за лечение или за подобряване на вкуса на храната при готвене.

Прочетете »
Scroll to Top